Accord

Actavis Bulgaria


Съобщения за пресата

22 МАЙ 2017 / Без категория

 

Николай Хаджидончев беше преизбран за Председател на Управителния съвет на БГФАРМА

Actavis General Manager Nikolay HadjidonchevНиколай Хаджидончев, Изпълнителен директор на Актавис ЕАД

Николай Хаджидончев - изпълнителен директор на Актавис ЕАД, беше преизбран за Председател на Управителния съвет на Българската Генерична Фармацевтична Асоциация (БГФАРМА). 

На общо събрание на БГФАРМА единодушно беше решено Николай Хаджидончев да продължи своя мандат като Председател на УС и през следващите две години.

Николай Хаджидончев има над 10-годишен опит във фармацевтичната индустрия. От октомври 2011 г. до 26.08.2016 г. Николай Хаджидончев е генерален мениджър на Teva Pharmaceuticals България. След придобиването на Актавис от Тева Фармасютикълс, от август 2016 г. Николай Хаджидончев е Изпълнителен директор на „Актавис“ ЕАД - търговската част на обединената компания в България.

Българската Генерична Фармацевтична Асоциация е учредена през месец юли 2001 г. Асоциацията се наложи като единствената браншова организация, представителна за генеричната фармацевтична индустрия в България, както и за чуждестранни генерични производители, доставящи своите лекарствени продукти на българския пазар. Тя обединява двадесет генерични фармацевтични компании, представени в България.

  • Назад
  • Печат
  • Изпрати