Accord

Actavis Bulgaria


Съобщения за пресата

12 СЕПТЕМВРИ 2017 / Други

 

Тeva избра Каар Шулц за Президент и Главен изпълнителен директор

Kare Shultz is the new Teva Pharm CEOКаар Шулц, Президент и СЕО на Тева Фармасютикъл

 

 

 

 

 

 

 

 

Новоизбраният Президент има 30 годишен международен опит във фармацевтичната индустрия и здравеопазването, включително на лидерски позиции в Lundbeck и Novo Nordisk

Доказана репутация за внедряване и осъществяване на революционни стратегии

Йерусалим - 11 септември 2017 г. - Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE и TASE: TEVA) днес обяви, че Бордът на директорите е избрал Каар Шулц за Президент и Главен изпълнителен директор на компанията. Г-н Шулц ще наследи на поста Ицхак Петербург, който ще продължи да бъде временно изпълняващ длъжността Главен изпълнителен директор, докато г-н Шулц се присъедини към Компанията.

Днешното съобщение на ръководството ознаменува успешното завършване на глобалния процес на търсене, за да се намери най-добрият лидер за компанията и беше изпълнено от Борда на директорите на Teva със съдействието на Heidrick & Struggles. Г-н Шулц ще се премести в Израел и ще се установи в централата на компанията в Петах Тиква.

Г-н Шулц е опитен ветеран в сектора на здравеопазването с отлична, почти тридесетгодишна кариера в световни фармацевтични и здравни компании. В хода на кариерата си г-н Шулц е разработил уникална перспектива за управление на портфолиото както на генерични, така и на оригинални лекарствени продукти, като същевременно управлява сложни бизнес операции по целия свят.

До неотдавна той е Президент и Главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, където той се отличава с водещи значителни инициативи за преструктуриране и стартира укрепваща революционна стратегия, насочена към създаване на устойчива структура на общите разходи и оперативен модел.

В резултат на неговото ръководство компанията е на път да постигне най-високите приходи и печалби в цялата история на съществуването си. Преди да заеме поста на Президент и Главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, г-н Шулц е Главен оперативен директор на Novo Nordisk, където играе ключова роля в превръщането на компанията в един от най-добрите производители на лекарства в света, както и в прилагането на подход, фокусиран върху показателите за дейността на компанията.

„С огромния си опит в глобални фармацевтични компании, силните резултати, при внедряването на революционни корпоративни стратегии, които стимулират растежа и международната експанзия при ниски допълнителни разходи, удържането на обещанията към акционерите, както и спазването на принципите за съответсвие, Каар е точно лидерът, който ще изведе Teva на следващото ниво“, заяви д-р Sol J. Barer, Председател на Борда на директорите на Teva.

„Каар притежава задълбочени познания за световната фармацевтична индустрия и е отлично запознат с пазара на генеричните и оригиналните лекарствени продукти. Неговите доказани стратегически, финансови и оперативни способности и силната му ангажираност с растежа ще допринесат полза на всички заинтересовани страни и ще гарантират успех на Teva в дългосрочен план.

Той носи силно чувство за корпоративно отговорност и неговият дисциплиниран стремеж към върхови постижения го прави истински професионалист, който се вписва изключително добре в културата на нашата компания. За нас е удоволствие да приветстваме с „Добре дошъл в Teva“ такъв лидер от световната класа какъвто е Каар и очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с него, за да изградим Teva на бъдещето за акционерите, служителите и пациентите по целия свят.“

Г-н Шулц заяви: „За мен е чест да се присъединя към Teva - икона, на която отдавна се възхищавам в своята кариера. Това, което ме привлече към Тева и това, което прави Teva различна от другите компании, е нейният уникален стремеж да разширява обширния си глобален обхват, като същевременно продължава да предоставя нови и висококачествени лечения за пациентите и новаторска култура за своите служители.

Горд съм, че се присъединявам към компания, която помага на милиони пациенти по цял свят ежедневно с широката гама от генерични и оригинални лекарствени продукти и решения. Очаквам с нетърпение да работия в тясно сътрудничество с целия екип в Teva, за да изградим успешно бъдеще за компанията и всички заинтересовани страни.“

Д-р Барер продължи: „От името на Борда, искам да благодаря на Ицхак, за това че пое ролята на временно изпълняващ длъжността Главен изпълнителен директор през този критичен период. Ръководството и проницателността на Ицхак изключително много помогнаха на Компанията да продължи да се съсредоточава върху изпълнението на основните си стратегически приоритети.“

Д-р Ицхак Петербург каза: „Ние изпълняваме ангажиментите, които сме поели през последните няколко месеца. Оптимизираме нашите операции и географските си позиции, като същевременно фокусираме ресурсите си върху разработването и произвоството на оригинални и генерични продукти, които предлагат най-атрактивната възвръщаемост на инвестициите.

Освен това сме на път да постигнем целта си да генерираме поне 2 млрд. долара от продажбата на несъществени активи, които ще използваме за укрепване на баланса на Teva. За мен е привилегия да водя Teva и с нетърпение очаквам да продължа да го правя през това време и ще работя с Каар, за да гарантирам безпроблемен преход, след като той се присъедини към Компанията.“

За Каар Шулц
Г-н Шулц, на 56 години, е опитен ветеран в сектора на здравеопазването, който се отличава с опита си в ръководенето на финансови инициативи и инициативи за преструктуриране в световни компании. От 2015 г. той е Президент и Главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, към която се присъединява, когато компанията е изправена пред загубата на важни патенти.

Г-н Шулц прави оценка на бизнеса отгоре до долу и прилага силна стратегия за обрат, включваща съкращаване на оперативните разходи, като същевременно се насочва към пускането на пазара на нови продукти.

Преди да се присъедини към Lundbeck, г-н Шулц работи в продължение на близо три десетилетия в Novo Nordisk, където заема редица ръководни длъжности, включително Главен оперативен директор, Вицепрезидент по доставките на продукти и Директор планиране и обслужване на клиенти в отдела за продукти за лечение на диабет. В Novo Nordisk г-н Шулц играе основна роля в модернизирането на широкомащабното биологично производство на компанията и води експанзията на компанията на американския и китайския пазар.

Освен в Novo Nordisk, г-н Шулц е заемал позиции и в McKinsey и Anderson Consulting. В тези роли той развива уникална глобална перспектива за здравната и фармацевтичната индустрия, разширява дълбоката си финансова проницателност, показва ангажираност към спазване на строги принципи за съответствие и изпълнение и контролира бизнес операциите и екипите в Европа, Северна Америка и Близкия изток.

Г-н Шулц е председател на Борда на директорите на Royal Unibrew A/S, член е на Борда на директорите на LEGO A/S и на Борда на директорите на Bitten og Mads Clausens Fond, холдинга управляващ Danfoss A/S.

Той е магистър по икономика от университета в Копенхаген.

За Teva
Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE и Tase: TEVA) е водеща световна фармацевтична компания, която доставя висококачествени, ориентирани към пациентите решения за здравеопазването, използвани от около 200 милиона пациенти на повече от 60 пазара всеки ден. Базирана в Израел, Teva е най-големият в света производител на генерични лекарствени продукти, който използва своето портфолио от над 1800 молекули, за да произвежда широка гама от генерични продукти в почти всяка терапевтична област.

В иновативните лекарствени продукти, Teva притежава водещата в световен мащаб иновативна терапия за множествена склероза, както и програми в късен стадий на разработка и за други заболявания на централната нервна система, включително двигателни нарушения, мигрена, болка и невродегенеративни състояния, както и широка гама от респираторни продукти. Teva използва своите умения в производството на генерични и иновативни лекарствени продукти, за да търси нови начини за справяне с незадоволени потребности на пациентите чрез комбиниране на разработването на на лекарства с устройства, услуги и технологии. Нетните приходи на Teva през 2016 г. са 21.9 милиарда долара. За повече информация, посетете www.tevapharm.com .

Cautionary Statements Regarding Forward-Looking Information:
Това съобщение за пресата съдържа твърдения за бъдещето по смисъла на Закона за реформи в съдебните спорове за частните ценни книжа от 1995 г., които се основават на сегашните вярвания и очаквания на ръководството и са обект на значителни рискове и несигурност, както известни, така и неизвестни, които могат да станат причина бъдещите ни резултати, изпълнение или постижения да се различават съществено от тези, изразени или подразбиращи се от такива изявления за бъдещето. Важни фактори, които могат да причинят или да допринесат за такива разлики включват рискове, свързани с:
• нашия бизнес с генерични лекарства, в това число: че ние сме значително по-зависими от този бизнес, със неговите значителни съпътстващи рискове, след нашето придобиване на генеричния бинес в световен мащаб на Alergan plc (Actavis Generics); способността ни да реализираме очакваните ползи от придобиването (и всяко забавяне в реализирането на тези ползи) или трудности при интегрирането на Actavis Generics; увеличаването на броя на конкурентите, насочени към генеричните възможности и търсещи екслузивитет на пазара в САЩ за генерични версии на значими продукти; ценовата ерозия, свързана с нашите генерични продукти, както от конкурентни продукти, така и в резултат на увеличения правителствен натиск за ценообразуването; и способността ни да се възползваме от високата стойност на биоподобните възможности;
• нашия бизнес с иновативни лекарства, в това число: конкуренцията на нашите оригинални продукти, особено Copaxone®, водещият ни лекарствен продукт, който е изправен пред конкуренция от страна на съществуващи и потенциални допълнителни генерични версии и алтернативи за орално приложение; способността ни да постигнем очакваните резултати от инвестиции в нашата продуктова линия; конкуренция от компании с повече ресурси и възможности; и ефективността на нашите патенти и други мерки за защита на нашите права върху интелектуалната собственост;
• нашата значително увеличена задлъжнялост и значителното намаляване на пари в брой, което може да ограничи способността ни да понесем допълнителна задлъжнялост, да се ангажираме с допълнителни операции или извършване на нови инвестиции, и може да доведе до понижаване на нашите кредитни рейтинги;
• нашите бизнес и операции като цяло, в това число: неясноти, свързани с последните промени във висшето ни ръководство; способността ни да разработваме и продаваме допълнителни фармацевтични продукти; производствени проблеми или проблеми с контрола на качеството, които могат да навредят на нашата репутация за качество на продукцията и изискват скъпо възстановяване; прекъсвания в нашата верига за доставки; прекъсвания на нашите системи за информационни технологии или нарушения на сигурността на данните ни; неспособността да се наеме или запази ключов персонал, включително и тези, които се присъединиха към нас като част от придобиването на Actavis Generics; преструктурирането на производствената ни мрежа, включително и свързаните с това потенциални работнически протести; влиянието на продължаващата консолидация на нашите дистрибутори и клиенти; вариации в патентните закони, които могат да се отразят на способността ни да произвеждаме нашите продукти; способността ни да сключваме сделки при приемливи за нас условия; неблагоприятни ефекти от политическа или икономическа нестабилност, големите военни действия или тероризъм на местата, където се намират нашите значими в световен мащаб производствени мощности; и способността ни да наддаваме успешно за подходящи цели за придобиване или възможности за лицензиране, или да консумираме и да интегрираме придобитите компании;
• въпроси свързани със съответствието, регулаторните дейности и съдебни спорове, в това число: разходите и забавянето в резултат на широка правителствена регулация, на които ние сме обект; въздействието на реформите в областта на регулирането на здравеопазването и намаление в лекарственото ценообразуване, реимбурсацията и покритието; потенциални допълнителни нежелани последствия следващи нашето решение с правителството на САЩ за разследване на нашата дейност по FCPA; правителствени разследвания на търговски и маркетингови практики; потенциална отговорност за продажбите на генерични продукти преди окончателно решение на съдебни спорове за изключителни патенти; искове за отговорност за продукти; увеличаване на държавния контрол на нашите споразумения за уреждане на спорове за патенти; неспазване на комплекснот докладване по Medicare и Medicaid и задължения за плащане; и рискове за околната среда;
• други финансови и икономически рискове, включително: фактът, че сме изложени на колебанията на валутните курсове и ограничения, както и кредитните рискове; значителното увеличение на нашите нематериални активи, което може да доведе до допълнителни значителни такси за амортизация; потенциално значителни увеличения на данъчните задължения; и ефектът върху цялостната ни ефективната данъчна ставка от прекратяването или изтичането на правителствените програми или данъчни облекчения, или на промяна в нашия бизнес;
и други фактори, посочени в нашия годишен доклад по формуляр 20-F за годината приключваща на 31 декември 2016 г. ( "Годишен доклад") в раздел "Рискови фактори" и в другите ни регистрации в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), които можете на видите на
www.sec.govи на www.tevapharm.com.

Изявленията за бъдещето се отнасят само към датата, на която са направени и ние не поемаме задължение за актуализиране или ревизиране всякакви твърдения за бъдещето или друга информация, съдържащи се тук, независимо дали в резултат на появата на нова информация, бъдещи събития или по друг начин. Съветваме Ви да не употребявате неоправдано тези прогнозни изявления.  • Назад
  • Печат
  • Изпрати