Actavis Bulgaria


МЕНИДЖМЪНТ

 

Aктавис ЕАД

 

Iliya Pashov, Actavis EAD General Manager

 

Илия Пашов
Изпълнителен директор

Илия Пашов е дипломиран инжeнер-химик и има специализация по Маркетинг и мениджмънт. Той има доказан опит в областта на продажбите, маркетинга и дистрибуцията, придобити през седемте години в Unilever Bulgaria, където заема позиции с нарастваща отговорност - от Мениджър национални продажби, Управляващ директор за Македония, Албания и Косово и Изпълнителен директор за България. В началото на 2006-та година Илия Пашов се присъедини към Актавис ЕАД на позицията Търговски директор. От 1 януари 2009 г. Илия Пашов е Изпълнителен директор на Актавис България, като отговаря за цялостната организация на дейностите на Актавис ЕАД.

 

 

Actavis Bulgaria Medical Director

Д-р Валентин Димитров
Медицински директор

Валентин Димитров е доктор по медицина и има диплома от Тракийския университет в Стара Загора. Придобива специалност Педиатрия през 2000 г., има придобита квалификация по здравен мениджмънт от Медицински университет, Варна. Преди да постъпи в Актавис е работил като лекар в детска клиника към МУ в Стара Загора и заемал различни позиции с нарастваща отговорност в Berlin-Chemie - Menarini Group.

Присъединява се към екипа на Актавис през 2004г. на поста Регионален мениджър. През следващите четири години последователно заема позициите мениджър Ключови клиенти, а след това Търговски мениджър Болничен пазар. От 2008 г. е на позицията Директор Болничен пазар и отговаря за продажбата на медикаментите на Актавис, предназначени за болнична употреба и лечение на онкологични заболявания. От 2012 г. заема позицията Медицински директор в Актавис ЕАД. 

 

Kalinka Metodieva, Actavis EAD Financial Director

Калинка Христова - Методиева                                                                              Финансов директор

Калинка Христова има магистърска степен по Информатика от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, както и по Финанси от УНСС София.
Преди да се присъедини към Актавис ЕАД през ноември 2012 г., тя е заемала позицията Ръководител „Финанси“ в „Метро Кеш енд Кери България“. През периода 2001 – 2008 година е работила като главен счетоводител в Нестле България и фармацевтичната компания Санофи.

 

 

Radoslava Ganozova Communications Director

Радослава Ганозова
Директор Корпоративни комуникации

Радослава ръководи цялостната корпоративна комуникация на Актавис България, политиката по Корпоративна социална отговорност, както и комуникацията на двата завода на Актавис у нас. Радослава Ганозова се присъединява към екипа на Актавис през 2005 г. от Мото-Пфое, където е заемала позицията „Маркетингови комуникации Ford”. Радослава Ганозова има висше образование по Международен туризъм. Завършила е програмата „Професионален мениджмънт” към Open University London.

От 2009 г. до 2011 г. е била Регионален координатор за България на Европейската Асоциация на комуникационните мениджъри (EACD).

 

Екатерина Костуркова, Директор ЧР

Екатерина Костуркова
Директор Човешки ресурси

Екатерина Костуркова се присъединява към Актавис ЕАД през юни 2011 г. Преди това е работила за компаниятa Bayer, където в продължение на 5 години заема позицията специалист Човешки ресурси. Екатерина Костуркова има диплома за бакалавър по Бизнес администрация. Предстои й да завърши магистърска програма Human Resources Management and Development към Open University, UK и Нов български университет.

Aктавис Оперейшънс ЕООД

 

Иван Урумов

 

Иван Урумов
Управляващ директор, “Актавис Оперейшънс”  ЕООД

Иван Урумов започва работа в компанията от нейното създаване през 1999 г. като специалист в отдел “Покупки”. Последователно заема позициите директор “Покупки”, директор “Управление на материалите”, а от 2003 г. е Изпълнителен директор на завода на Актавис в Дупница. В качеството си на Управляващ директор на Актавис Оперейшънс ЕООД (производствената компания на Актавис в България) отговаря и за другите два завода на Актавис в Разград и Троян. Преди това Иван Урумов е работил в “Кемикъл енд полимерс трейдинг”.

Той е инженер-химик с диплома от ХТМУ София, има диплома по мениджмънт от Open University и магистърска степен (MBA in Strategy & Supply Chain Management) от Бизнес училището на Birmingham University, UK.

Валя Букарева

Валя Букарева
Изпълнителен директор, “Балканфарма Троян”

Валя Букарева започва професионалната си кариера във финансовия отдел на “Балканфарма – Троян” през 1987 г. Преди да заеме настоящата си позиция е била финансов директор на завода. Валя Букарева е завършила “Счетоводна отчетност” в Стопанската академия “Д.А. Ценов” в гр. Свищов и програма за следдипломна квалификация в УННС, София със специалност “Външна търговия и международно право”.

Петър Петров

Петър Петров
Финансов директор, “Актавис Оперейшънс” ЕООД

Петър Петров работи в компанията от 1986 г. Последователно е заемал позициите главен счетоводител и финансов директор на Балканфарма – Дупница, заместник-финансов директор на “Балканфарма Холдинг” (сега Актавис). Понастоящем ръководи финансовите дейности на двата завода в рамките на “Актавис Оперейшънс” ЕООД и заедно с това е втори Изпълнителен директор на завода в Дупница. Петър Петров е завършил Икономическата академия в Свищов и притежава магистърска степен по счетоводство от УНСС, София.

 

  • Назад
  • Печат
  • Изпрати